Kapacita vody na Zlínsku je dostatečná

Zlín, Klečůvka, Vizovice, Slušovice, Kostelec – to jsou některá místa, kde si na 130 000 odběratelů napouští z kohoutků vodu, která k nim putuje z nádrže Slušovice nebo šedesát metrů hlubokých podzemních vrtů Tlumačovského lesa a Kvasic. Denně vodárnou Klečůvka proteče na 160 litrů za sekundu. Za rok se spotřebuje 5,045 mil. m3 vody z celkové zásoby 7,245 mil. m3 pitné vody v přehradě.

Číst dál...

Na Zlínsku se z kanalizační vody vloni odstranilo 607 tun tuhého odpadu

Moravská vodárenská a.s. odstranila za rok 2017 z odpadní vody celkem 607 tun tuhého odpadu. Největším rizikem pro vznik ucpávky a následné možné havárie na kanalizaci jsou tuky, či zbytky jídel z drtičů, které vylévají lidé do odpadu. Jen v roce 2017 zachytily čistírny odpadních vod celkem 35 tun tukového odpadu. Použité tuky a oleje patří do speciálních kontejnerů nebo do sběrných dvorů. Pak mohou být recyklovány a dají se využít při výrobě energie, jako paliva nebo i při výrobě kosmetiky. Nepatří však do kanalizace.

Číst dál...

Až do půlky dubna bude cestování po železnici komplikováno výlukami

Lidé, kteří cestují vlakem, se musí v těchto dnech připravit na nepříjemné komplikace. Správa železniční dopravní cesty začala v sobotu 3. března se zapojováním evropského vlakového zabezpečovacího systému ETCS. Práce se týkají úseku železničního koridoru mezi Nedakonicemi a Přerovem a také navazujících lokálních tratí, mezi které spadá i trať OtrokoviceZlín–Vizovice.

Číst dál...

Moravská vodárenská vs. VaK Zlín: Smlouva o prodeji je podle soudu platná

Rozhodnutí rozhodčího soudu, zahájeného loni žalobou Moravské vodárenské vůči společnosti VaK Zlín, označilo smlouvu o prodeji části podniku ze dne 30. 4. 2004 mezi VaK Zlín a nynější Moravskou vodárenskou za platnou. Rozhodčí soud také určil, že Moravská vodárenská není povinna vydat VaKu Zlín část podniku prodanou na základě zmíněné smlouvy.

Číst dál...

Tvoříme Zlín! Zlíňané si sami odhlasují, který z jejich nápadů se bude realizovat

Spolurozhodovat o rozdělení pěti milionů korun a navrhovat vlastní menší projekty k realizaci. Taková možnost se nyní otevírá obyvatelům Zlína díky takzvanému participativnímu rozpočtu a s ním spojeným projektem s názvem „Tvoříme Zlín“.  Jedná se o další z již fungujících zapojení veřejnosti do rozhodování o věcech veřejných.

Číst dál...

VaK Zlín rozšiřuje komunikaci se svými zákazníky

Pro rychlou dostupnost informací připojily Vodovody a kanalizace Zlín (VaK Zlín) své webové stránky na centrální dispečink, takže v okamžiku, kdy je havárie vody zaevidována, objeví se na stránkách v modrém rámečku. Informoval o tom předseda představenstva VaK Zlín Svatopluk Březík.

Číst dál...

REKLAMA